Sandrin Coorevits.
Foto Eric Flamand Sandrin Coorevits.

Coördinator Memorial Museum Passchendaele 1917 neemt ontslag

Na amper een half jaar verlaat Sandrin Coorevits (42) reeds het Memorial Museum Passendaele 1917 in Zonnebeke. Ze wordt binnenkort de projectcoördinator van het nieuwe stadsmuseum in Ieper.

Sandrin Coorevits was dertien jaar stadsarchivaris in Waregem, waar ze verlof zonder wedde nam, toen ze in november vorig jaar aan de slag ging als conservator van het Memorial Museum. "Hier kunnen starten aan de vooravond van de herdenking van 1914-1918 is voor mij een droom", verklaarde ze toen aan onze krant.


Nu gaat Coorevits de nieuwe overkoepeling van stedelijke musea in Ieper coördineren, waar ze ook woont.

Verrassend

Ondanks de korte periode bereidde Sandrin Coorevits het evenementenjaar 2014 en allerlei andere museumdossiers voor.


"Haar vertrek is zeer verrassend", reageert burgemeester Dirk Cardoen (Inspraak). "Sandrin is het me persoonlijk komen zeggen. Ik begrijp haar standpunt. Ze woont in Ieper en haar nieuwe job wordt een uitdaging voor haar. We vinden het een spijtige beslissing want we zijn zeer tevreden over haar werk. Ik verwacht dat ze nog anderhalve maand tot twee maanden bij ons blijft."

Opvolger

Voor een eventuele opvolger een beroep doen op de werfreserve, zal niet mogelijk zijn. "Sandrin was de enige die slaagde voor het examen", verduidelijkt de burgemeester. "We gaan het intern bekijken. Er komt in elk geval een nieuwe aanwerving."


In januari vorig jaar nam Franky Bostyn afscheid als coördinator van het Memorial Museum Passchendaele 1917 toen bleek dat er onoverbrugbare meningsverschillen waren met de gemeentesecretaris en het nieuwe schepencollege.


Het Memorial Museum Passchendaele 1917 wordt een Autonoom Gemeentebedrijf (AG). Dat biedt het voordeel dat men voor alle bouwwerken en investeringen aan het museum met terugwerkende kracht de btw zou kunnen recupereren. Dat betekent een serieus pak geld. De gemeente kan geen btw recupereren. (DBEW)

Lees meer