Izegem zal het idee van een herdenkingstuin voor overledenen onderzoeken.
Joris Vergauwen Izegem zal het idee van een herdenkingstuin voor overledenen onderzoeken.

Oud-burgemeester wil herdenkingstuin voor overledenen

Voormalig burgemeester Gerda Mylle (CD&V) voegde op haar laatste gemeenteraadslid nog een punt aan de agenda toe over de komst van een herdenkingstuin voor overledenen. Ze vervulde daarmee een belofte aan de ouders van een doodgeboren kindje. “Toen de technische dienst het gras maaide op een strooiweide, raakte een daar geplaatste fopspeen versplinterd. Dat was een klap voor de ouders van het overleden kindje aan wie de fopspeen toebehoorde. Ik had toen geen pasklare oplossing, maar zag onlangs op televisie het perfecte voorbeeld van een mooie herdenkingstuin op een begraafplaats. Het was een tuin met heuveltjes, veldbloemen en vetplantjes en er kabbelde een beekje waarin steentjes lagen met daarop de namen van de overledenen. Dit zou ook in Izegem misschien een oplossing kunnen zijn. Een alternatief voor een desolate strooiweide. Een plaats waar nabestaanden troost en rust kunnen vinden.” Burgemeester Bert Maertens (N-VA) beloofde om het idee mee te nemen en te bekijken wat de mogelijkheden op de Izegemse begraafplaatsen zijn.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Birgitt Willems

    Zou mooi zijn om een stilte plaats te hebben in Izegem. Niet enkel voor stilgeboren kindjes, maar voor alle kinderen waarvan de ouders een uitvaart hebben moeten regelen. Ook een plaats waar de verweesde ouders kunnen samen komen op wereldlichtjesdag om zo samen steun te vinden bij mekaar. De naam van je kind kunnen noemen. Enz...

Lees meer