De werknemers van Skyline zijn klaar voor de sportieve uitdaging.
RV De werknemers van Skyline zijn klaar voor de sportieve uitdaging.

Skyline stapt virtueel naar Kenia

Softwarebedrijf Skyline Communications zet zich dit jaar opnieuw in voor het goede doel in het kader van Music For Life. Medewerkers bewegen 5 weken lang ten voordele van Mama Na Watoto. Dat is een non-profitorganisatie in Nakuru in Kenia die het opneemt voor kwetsbare vrouwen, jongeren en kinderen in de sloppenwijken en woestijn van Kenia.

“Wereldwijd zullen alle medewerkers van Skyline virtueel de afstand tussen Izegem en Nakuru overbruggen”, vertelt communicatieverantwoordelijke Lode Ketelair. “Bij het bereiken van de minimumafstand van 9.000 kilometer doneert Skyline 5.000 euro. Op deze manier steunen we via het project in East Pokot de strijd tegen analfabetisme, gedwongen kindhuwelijken en de genitale verminking van vrouwen. Voor elke bijkomende 1.000 stappen bovenop de 13 miljoen die nodig zijn om in Nakuru te geraken, wordt nog eens 0,5 euro extra geschonken, tot een maximum van 10.000 euro.”

Activiteitsmeter

Alle werknemers beschikken over een Fitbit-activiteitsmeter, die de individuele stappen bijhoudt. Om het aantal stappen en dus het eindbedrag zo hoog mogelijk te krijgen, worden er tijdens De Warmste Week verschillende (sport)activiteiten georganiseerd, zoals begeleide stads-en natuurwandelingen, zumbalessen en allerhande balsportwedstrijden. “De Fitbit maakt deel uit van ons interne gezondheidsprogramma”, verklaart Alyssa Rousseff van het Skyline Sports Committee. “We worden het hele jaar door actief gestimuleerd om zoveel mogelijk te bewegen. Het kantoorgebouw van Skyline heeft zelfs een eigen fitnessruimte met professionele toestellen waar we regelmatig door erkende sportcoaches ondersteund worden. Verder brengt het feit dat Skyline een huurder is op de campus van Skyline Park veel bijkomstige voordelen met zich mee. Zo kunnen we gratis over deelfietsen beschikken, en komt er op deze site een grote looppiste en omnisportveld. Bovendien organiseert en sponsort Skyline ook de deelname aan externe sportevenementen.”

East Pokotproject

“We zijn erg blij met deze grote inspanning van Skyline voor onze organisatie,” zegt Ilse Driesse, voorzitter en oprichtster van Mama Na Watoto. “Hun steun is voor ons een enorme hulp. Het betekent dat we ons extra kunnen inzetten voor het motiveren en trainen van vroedvrouwen, die zwangere vrouwen zowel pre- als postnataal bijstaan. Een andere belangrijke doelstelling van het East Pokotproject is het elimineren van vrouwelijke genitale verminking, want deze praktijken zijn vandaag helaas nog steeds een realiteit.”

Op de laatste dag van De Warmste Week trekken een aantal Skyliners al fietsend, lopend en wandelend van Izegem naar Domein Puyenbroeck voor de slotshow van Music For Life.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer