De Zerkegemstraat in Jabbeke.
Google Streetview De Zerkegemstraat in Jabbeke.

Dementerende vrouw leeft week naast overleden echtgenoot

Een 73-jarige dementerende vrouw uit Jabbeke heeft een week naast haar overleden echtgenoot (76) geleefd. De buren werden zaterdag ongerust en deden de macabere ontdekking. 

Het echtpaar had geen kinderen en leidde een vrij teruggetrokken leven samen in een woning in de Zerkegemstraat in Jabbeke. P.C. nam de zorg op voor zijn dementerende echtgenote L.D., maar is een week geleden een natuurlijke dood gestorven. Toen de brievenbus al een week niet meer werd geleegd en de rolluiken steeds beneden bleven, werden de buren ongerust. Toen ze aanbelden en de vrouw de deur opendeed, vermeldde ze na enige tijd dat haar echtgenoot al zes dagen overleden was. 

Slachtofferhulp van de politie en de begrafenisondernemer kwamen ter plaatse. De vrouw wordt ondergebracht in een rusthuis. Burgemeester Daniël Vanhessche (CD&V) reageert geschokt. “Het is bijzonder erg dat dit is gebeurd in onze gemeente. Bij het OCMW was men niet op de hoogte van de situatie van het echtpaar. Indien men weet heeft van inwoners die vereenzamen, wordt op zeer regelmatige basis een bezoek gebracht. In dit geval was het echtpaar nog met twee en was van vereenzaming geen sprake. Toch zal ik bekijken hoe we dit als gemeente in de toekomst kunnen voorkomen”, vertelt burgemeester Vanhessche.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bert Camps

    Schrijnend heel schrijnend. @Kurt toch maar eens de definitie van ’echte vrienden’ op zoeken hoor!

  • Rosa Cockx

    Vrienden haken af om te komen als persoon dement is . De meeste mensen weten niet hoe om te gaan met demente personen en blijven liever weg.

Lees meer