Iedereen fluo op 12 november

Gemeente doet oproep om massaal mee te doen

De gemeente Kalmthout doet een oproep om op 12 november zoveel mogelijk in fluokleren de straat op te gaan. Ze volgt daarmee de oproep van de vzw XIU. 

Zoveel fluo in het verkeer. Dat is de bedoeling op 12 november.
Gemeente Kalmthout Zoveel fluo in het verkeer. Dat is de bedoeling op 12 november.

Iemand met donkere kledij is pas op 20 meter afstand zichtbaar voor een chauffeur. Als die  50 kilometer per uur rijdt, heeft die 26 meter nodig om te stoppen. Als je lichtere kleuren draagt, ben je op 50 meter zichtbaar. Maar als je reflecterende kledij draagt, kan een chauffeur je al op 150 meter zien. Dat is zelfs genoeg om tijdig te stoppen als hij 120 kilometer per uur rijdt.

Op maandag 12 november is het fluodag onder het  motto ‘xiugraag’ van de vzw XIU. Ze roept op om zo veel mogelijk fluo en reflecterende kledij te dragen in het verkeer. Wie nog geen fluohesje heeft, kan er gratis  eentje afhalen bij de communicatiedienst in de chalet achter het gemeentehuis.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer