2 Clasien heeft een vervangbrievenbus opgehangen met uitleg bij zodat de vogels ongestoord hun nestje kunnen bouwen.
Toon Verheijen Clasien heeft een vervangbrievenbus opgehangen met uitleg bij zodat de vogels ongestoord hun nestje kunnen bouwen.

Mezen bouwen nestje in brievenbus

Een mezenfamilie is voor het derde jaar op rij neergestreken in de brievenbus van de familie Schoone-Van Latum in de Zonnekinddreef. Om de diertjes alle kansen te geven, hebben de bewoners een vervangbrievenbus geïnstalleerd.

Clasien en haar echtgenoot wonen al een drietal jaren in de Zonnekinddreef. Toen ze in de woning trokken, kregen ze één ding mee van de vorige bewoners. "Ze gaven ons een geplastificeerd papier met daarop een foto van een nestje en de vraag aan de postbode om even de brievenbus niet te gebruiken", lacht Clasien. "Twee jaar geleden hadden we opnieuw een nestje, maar toen liep het fout ook omdat er een zware enveloppe was ingegooid. Het papier was zelfs aangevreten, waarschijnlijk in paniek door de vogels. Vorig jaar ging het dan wel goed en zijn er een flink aantal vogeltjes uitgevlogen. En jawel, dit jaar zijn ze er weer!"

2
Toon Verheijen

Onoplettende postbode

Maar enkele dagen geleden hield dierenliefhebster Clasien even haar adem in. Ondanks dat ze een zelfgemaakte vervangbrievenbus boven de echte had gehangen en een foto met een vogelnestje en de zin erbij dat de brievenbus even niet gebruikt mag worden, belandde er toch een brief in de bus. "Ik was echt boos. Het kan toch niet duidelijker? We hebben een brief naar bpost geschreven, maar een reactie hebben we niet gekregen en dat is jammer." (VTT)

Lees meer