De asfalteringswerken in de Sparrendreef zijn gestart.
Foto VPL De asfalteringswerken in de Sparrendreef zijn gestart.

30.000 euro winst door groepsaanbesteding Haviland

In Kampenhout zijn sinds deze week de asfalteringswerken begonnen in een zevental straten. De gemeente is hiervoor samen met drie andere gemeentes een samenwerking aangegaan met de intercommunale Haviland waardoor ze ongeveer 30.000 euro winst maken.

Onder meer in de Sparrendreef is men gisteren begonnen met de asfalteringswerken. De komende week zal de aannemer ook nog een nieuwe toplaag komen plaatsen in de Torfbroeklaan en de Lemmekensstraat in deelgemeente Berg, in de Onze-Lieve-Vrouw-straat en de Laarstraat in Nederokkerzeel en in de Middenstraat en de Fazantenstraat. Om die werkzaamheden een pak goedkoper en sneller te laten uitvoeren, is Kampenhout daarom met Hoeilaart, Asse en Ternat een samenwerking aangegaan met de intercommunale Haviland.


"Het gaat hier toch om in totaal 13.000 vierkante meter nieuwe asfalt waar we nu een volumekorting op krijgen van 2% en we zo in totaal ongeveer 30.000 euro winst maken. Bovendien kunnen we nu rekenen op de expertise van Haviland. Ook volgend jaar zullen we voor de geplande onderhoudswerken een groepsaanbesteding aangaan en opnieuw een stevige som uitsparen", aldus bevoegd schepen Stefan Imbrechts (N-VA).


Als alles volgens plan verloopt, zouden de asfalteringswerken tegen het einde van deze week moeten afgerond zijn. (KHK)

Lees meer