Alleen nog kortparkeren in Mechelseweg

NIEUWE PARKING MOET PARKEERDRUK IN WINKELSTRAAT VERMINDEREN

Het gemeentebestuur van Kapelle-op-den-Bos gaat achter de voormalige feestzaal Palmhof een parking met 75 parkeerplaatsen aanleggen en voert daarnaast in de Mechelseweg ook kortparkeren in. De maatregel moet ervoor zorgen dat klanten voor de winkelstraat makkelijker parkeerplaats vinden.

Al te vaak worden de parkeerplaatsen in de Mechelseweg een hele dag ingenomen door onder meer leerkrachten van de drie scholen in het centrum. Ook bij begrafenissen heerst parkeerchaos in en rond de winkelstraat. "Daardoor is het voor klanten van de handelaars in de Mechelseweg een hels karwei om een parkeerplaats in de buurt van de winkels te vinden", zegt burgemeester Edward De Wit (CD&V). "Daarom hebben we beslist om twee maatregelen te nemen: we voeren het kortparkeren in een deel van de winkelstraat in en leggen een nieuwe parking met 75 plaatsen aan."

Het nieuwe parkeerterrein komt achter de voormalige feestzaal Palmhof, die inmiddels plaats ruimde voor een appartementsblok. "We zijn met de eigenaar van de achterliggende grond overeengekomen dat we het terrein gratis ter beschikking krijgen", aldus nog De Wit. "Het perceel wordt niet gebruikt en is daarom ideaal om er parkeerplaatsen te creëren. De bouwaanvraag is inmiddels ingediend en we hopen snel met de werken te kunnen starten."

Kortparkeren

Zodra de parking in gebruik genomen wordt, treedt de regel van het kortparkeren in de Mechelseweg in voege. "En dat voor het gedeelte tussen de zaal Sint-Jozefkring en de Schoolstraat", klinkt het. "Concreet zal er maximaal twee uur geparkeerd mogen worden. Iedereen zal er dus zijn blauwe parkeerschijf moeten leggen. Op die manier verplichten we langparkeerders om hun wagen op de nieuwe parking te zetten." Het kortparkeren geldt ook voor bewoners die overdag thuis zijn. Na 18 of 19 uur mogen ze echter wel langer voor hun deur staan, zodat ze hun wagen 's nachts niet op de nieuwe parking moeten parkeren. Pas de volgende ochtend treedt de regel van kortparkeren opnieuw in voege. "We bekijken momenteel nog wie de controles op het kortparkeren moet uitvoeren. Mogelijk schakelen we een externe firma in." Met deze maatregelen willen we opnieuw meer klanten naar de handelszaken lokken."

Henriette Kerremans van krantenwinkel Country Press is tevreden. "Regelmatig vinden mijn klanten geen parkeerplaats, waardoor ze hun krant elders kopen. Dat probleem kan nu opgelost worden met de regel van kortparkeren." Ook Carine Steenackers van lingeriezaak Carfralou reageert positief. "De parkeerdruk is hier heel hoog, wat voor de klanten niet altijd even leuk is. Het is dan ook goed dat er nu eindelijk iets aan gedaan wordt."

2 In de winkelstraat Mechelseweg is het altijd zoeken naar parkeerplaats.
Lukas In de winkelstraat Mechelseweg is het altijd zoeken naar parkeerplaats.
2
Lukas

Lees meer