Edward De Wit.
Foto Lukas Edward De Wit.

Burgemeester De Wit laatste keer kopman CD&V

Huidig burgemeester Edward De Wit zal ook bij de verkiezingen van 14 oktober 2018 de kopman van CD&V in Kapelle-op-den-Bos zijn. Hij is naar eigen zeggen voor de laatste keer lijsttrekker. Schepen Ria Devos is dan weer lijstduwer.

"Op vraag van de partij en na overleg neem ik een laatste keer het kopmanschap op", zegt Edward De Wit, die de burgemeesterssjerp in 2013 voor het eerst mocht omgorden.


"Ik wil op mijn gestadige manier verder werken aan het verhogen van de verkeersveiligheid en veiligheid in het algemeen in onze gemeente. En ik ben fier dat ik als burgemeester, die eveneens bevoegd is voor onderwijs, onze gemeentelijke schoolgebouwen vernieuwd en verbeterd heb en mee voor de uitbouw van de infrastructuur van het vrij onderwijs gezorgd heb."


Op de tweede plaats prijkt Ann Van Rompaey. Chris Reniers, Mathias Diricx en schepen Jos Thomas maken de eerste vijf plaatsen volledig. Schepen Ria Devos is lijstduwer. Met haar lijst kiest de meerderheidspartij voor zowel ervaring als opkomend politiek talent.


De komende maanden wordt het programma uitgewerkt. (RDK)

Lees meer