Door werken kunnen de sportweken ook dit jaar niet plaatsvinden in het Sint-Theresiacollege.
Foto Lukas Door werken kunnen de sportweken ook dit jaar niet plaatsvinden in het Sint-Theresiacollege.

CD&V: “Laat kinderen uit grensstraten ook toe op sportweken”

Net als vorig jaar zullen de sportweken in Kapelle-op-den-Bos komende zomer door werken niet kunnen plaatsvinden in het Sint-Theresiacollege. Alles verhuist naar de Eternit-site en het Sint-Godelieve Instituut, waardoor er minder kinderen aan kunnen deelnemen. CD&V wil dat kinderen uit de grensstraten die naar school gaan in Kapelle-op-den-Bos zich ook kunnen inschrijven.

Vorig jaar ontstond er al heel wat commotie toen het toenmalige schepencollege – dat uit CD&V en sp.a bestond – besloot om kinderen van gescheiden ouders niet aan de sportkampen te laten deelnemen indien ze gedomicilieerd waren bij de ouder die niet in Kapelle-op-den-Bos woonde. Door werken in het Sint-Theresiacollege moesten de sportweken immers uitwijken naar de Eternit-sporthal en basisschool De Kei, waardoor er minder plaats was. Ook dit jaar wordt er nog gewerkt in het Sint-Theresiacollege en dus gaan de sportweken in de paas- en de zomervakantie hoogstwaarschijnlijk door op de Eternit-site en in het Sint-Godelieve Instituut. Daardoor is er echter opnieuw minder plaats. Dit jaar zijn kinderen van gescheiden ouders wel allemaal welkom, maar kinderen die net over de gemeentegrens wonen en in Kapelle-op-den-Bos naar school gaan, zullen niet samen met hun vriendjes kunnen sporten. Tenzij de sportweken niet volzet zijn.

Oppositiepartij CD&V betreurt dat het schepencollege geen extra oplossingen zoekt. “Het gemeentebestuur heeft tijd genoeg om andere locaties te zoeken”, zegt gewezen burgemeester Edward De Wit. “We vinden dat alle kinderen – ook zij die in de grensstraten wonen – het recht moeten hebben om deel te kunnen nemen.”

Schepen van Jeugd Hilde De Keersmaeker (N-VA) zegt dat er al meer kinderen dan vorig jaar kunnen deelnemen nu ook diegenen van gescheiden ouders zich kunnen inschrijven. “En als er na de eerste inschrijvingsronde nog vrije plaatsen zijn, dan zijn ook de kinderen van de grensstraten welkom”, klinkt het. “Maar we moeten ergens een grens trekken gezien het plaatsgebrek.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer