Extra controles op snelheid en sluikstorten

De lokale politie KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise) gaat de komende maanden de controles tegen overdreven snelheid en sluikstorten in Kapelle-op-den-Bos fors opvoeren. Het gemeentebestuur krijgt de laatste tijd meer en meer klachten over beide problemen.

Vooral in de buurt van scholen werden in het verleden al meerdere (preventieve) maatregelen genomen tegen overdreven snelheid. "Maar een gedragsverandering is echt nodig om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen", zegt burgemeester Edward De Wit (CD&V). "Als preventie niet helpt, dan moeten we de politie inschakelen om actief op te treden tegen weggebruikers die zich niet aan de regels houden. Daarom zullen agenten de komende maanden extra snelheidscontroles uitvoeren in onze gemeente."

Mobiele camera

Maar ook sluikstorten is volgens het schepencollege een steeds groter wordend probleem. Om dat aan te pakken, loopt er momenteel een proefproject met een mobiele camera. Op die manier hoopt men vervuilers te kunnen pakken. Het gemeentebestuur overweegt zelfs om de mobiele camera aan te kopen. (RDK)

Lees meer