rv

Extra personeel voor politiezone KLM

Onder meer door de terreurdreiging en het kanaalplan kampt de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise) al een tijdje met een tekort aan personeel. Vooral in Kapelle-op-den-Bos is dit tekort voelbaar omdat twee van de drie wijkagenten mutatie aangevraagd en verkregen hadden. Het tekort werd dan wel gedeeltelijk opgevangen door andere collega’s van de zone, maar dat bleek onvoldoende. Na lang aandringen werd uiteindelijk op de voorbije politieraad beslist om op 1 maart volgend jaar een derde wijkwerker en een coördinator voor het onthaal aan te stellen.

Burgemeester Edward De Wit (CD&V), die zijn sjerp eind dit jaar moet afstaan, is tevreden dat hij het dossier als lid van het politiecollege nog rond heeft kunnen krijgen. “Dit zal een snellere dienstverlening met zich meebrengen en meer toezicht door onze politiedienst mogelijk maken, wat de veiligheid enkel ten goede kan komen”, aldus De Wit.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer