Burgemeester Edward De Wit (links) en schepenen Freddy De Ruysscher en Jos Thomas testen de nieuwe elektrische fietsen uit.
Lukas Burgemeester Edward De Wit (links) en schepenen Freddy De Ruysscher en Jos Thomas testen de nieuwe elektrische fietsen uit.

Gemeente koopt vijf elektrische fietsen voor personeel

Het schepencollege van Kapelle-op-den-Bos heeft vijf elektrische deelfietsen voor het gemeentepersoneel gekocht. De werknemers kunnen de wagen voortaan links laten liggen voor korte verplaatsingen.

“In het verleden moest het gemeentepersoneel vaak de wagen nemen voor verplaatsingen van slechts enkele kilometers”, zegt burgemeester Edward De Wit (CD&V). “Vanaf nu kan het op de fiets springen om bijvoorbeeld van het gemeentehuis naar gemeenschapscentrum De Oude Pastorie te trekken. Maar ook personeel dat voor een vergadering naar buurgemeente Londerzeel moet, kan dat al fietsend doen. Door de wagen wat vaker links te laten liggen, dragen we ons steentje bij aan een beter milieu.”

De vijf fietsen, die in totaal zowat 10.000 euro kostten, staan in de kelder van het gemeentehuis. Daar kunnen de batterijen voortdurend opgeladen worden. Het personeel van het OCMW had zelf al twee elektrische fietsen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer