Groen wil mobiele camera's tegen zwerfvuil

Oppositiepartij Groen wil dat het schepencollege van Kapelle-op-den-Bos dringend rond de tafel zit met gemeenten waar men al jaren mobiele camera's gebruikt. De partij wil namelijk dat de gemeente dergelijke camera's inschakelt om de zwerfvuilproblematiek op te lossen. Volgens De Wit zijn er camera's op komst.

Net als veel gemeenten in onze regio kampt ook Kapelle-op-den-Bos met sluikstortproblemen. Aan de glasbollen wordt allerlei afval gedumpt, uitwerpselen van honden worden niet opgeruimd en bermen liggen regelmatig bezaaid met zakken vol huis- en tuinafval. Groen is het beu en wil dat hardleerse sluikstorters op de bon vliegen. Daarom wil de partij dat het schepencollege mobiele camera's aanschaft. "Het gemeentebestuur heeft nu offertes binnen maar weet geen raad met maatregelen in verband met de privacy", aldus de oppositiepartij. "Daarom stellen we voor dat het gemeentebestuur rond de tafel zit met gemeenten die wel al met dergelijke camera's werken."


Volgens burgemeester Edward De Wit (CD&V) is het nog wachten op enkele offertes alvorens de camera's aangekocht zullen worden. "Tijdens de volgende gemeenteraad zullen we wel al de krijtlijnen wat de privacy betreft uittekenen", klinkt het. "De camera's zijn nodig om de problematiek mee op te lossen."


(RDK)

Lees meer