Er zijn verregaande plannen om een polyvalente zaal in het Sint-Theresiacollege te gebruiken voor sport- en culturele evenementen.
Foto Lukas Er zijn verregaande plannen om een polyvalente zaal in het Sint-Theresiacollege te gebruiken voor sport- en culturele evenementen.

Komt polyvalente ruimte er nú dan?

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN KAPELLE-OP-DEN-BOS

Al jaren vragen verenigingen naar een eigen polyvalente ruimte, maar het blijft voorlopig bij wachten. Nochtans is er een hoge nood aan een dergelijke (feest)zaal. Komt die er dan eindelijk de komende zes jaar?

"Een nieuwe feestzaal komt er niet", is burgemeester en lijsttrekker van CD&V Edward De Wit meteen duidelijk. "Wel zijn er verregaande plannen om een polyvalente zaal in het Sint-Theresiacollege te gebruiken voor sport- en culturele evenementen. Samen met de school hebben we geijverd voor het verkrijgen van subsidies voor de vernieuwingswerken aan het gebouw. De subsidies kwamen er op voorwaarde dat de school haar polyvalente ruimte openzet voor verenigingen. De komende maanden zullen we bekijken hoe we dit praktisch kunnen regelen. Nood aan een extra feestzaal voor fuiven is er niet. Met de Sint-Jozefkring beschikken we al over een zaal waarin jaarlijks 24 fuiven mogen plaatsvinden."


ProKA, de nieuwe beweging met enkele sp.a'ers en onafhankelijken, denkt wel aan een volledig nieuw complex. "We willen op de site Hoogveld een combinatie van binnen- en buitensporten realiseren", zegt lijsttrekker Hugo De Haes. "De sporthal kan gebruikt worden als polyvalente zaal, er zouden outdoor fitnesstoestellen moeten komen, evenals een kunstgrasveld waardoor onze kinderen niet meer hoeven uit te wijken naar andere gemeenten. Hierdoor centraliseren we alles, voor jong en oud, op één en dezelfde locatie. De nodige financiële middelen moeten gezocht worden via een Publiek Private Samenwerking."


Ook oppositiepartij Groen ziet in de Hoogveldweg de ideale locatie voor een polyvalente zaal. "Gecombineerd met een recreatie- of ontmoetingsplaats in open lucht", zegt lijsttrekker Ilse Rymenants. "De gronden liggen langs de belangrijkste ontsluitingsweg, waardoor de dorpskern gevrijwaard wordt. Vanaf dag één moet van dit project werk gemaakt worden, terwijl ondertussen kleinere ontmoetingsplaatsen in het centrum en op wijkniveau ontwikkeld moeten worden."


"Als we in de meerderheid belanden, dan garanderen we dat de polyvalente zaal er komt", zegt Renaat Huysmans, lijsttrekker van oppositiepartij N-VA.


"De zaal komt er het liefst in een ruimer concept van park met recreatie- en sportinfrastructuur."


(RDK)

Lees meer