De Kuiermansstraat krijgt nieuwe fietspaden.
Google Maps De Kuiermansstraat krijgt nieuwe fietspaden.

Kuiermansstraat krijgt nieuwe fietspaden: subsidie van 400.000 euro

Een aannemer start op 7 november met de aanleg van nieuwe fietspaden in de Kuiermansstraat in Kapelle-op-den-Bos. De gemeente krijgt 400.000 euro subsidies van het Fietsfonds.

De komst van fietspaden in de Kuiermansstraat is een opsteker voor de fervente fietser die regelmatig gebruik maakt van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk dat woon-, school-, werk- en vrijetijdszones met elkaar verbindt. Met financiële injecties wil het Fietsfonds zoveel mogelijk missing links op het fietsroutenetwerk wegwerken en tegelijkertijd ook meer veilige fietspaden aanleggen.

Edward De Wit (CD&V), burgemeester van Kapelle-op-den-Bos, is tevreden dat de werken voor de aanleg van het 1,2 kilometer lange fietspad langs de Kuiermansstraat kunnen starten. “Er wordt hierbij rekening gehouden met aangepaste normen zoals bijvoorbeeld een beschikbare vrije breedte van 1,5 meter, een veiligheidsstrook van 20 centimeter tussen het fietspad en de boordsteen en een afscheiding tussen fiets- en voetpad.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer