Renaat Huysmans (N-VA) behaalde de meeste voorkeurstemmen en wordt de nieuwe burgemeester.
Baert Marc Renaat Huysmans (N-VA) behaalde de meeste voorkeurstemmen en wordt de nieuwe burgemeester.

N-VA en Groen gooien socialisten en CD&V uit schepencollege

Huisarts Renaat Huysmans (N-VA) wordt de nieuwe burgemeester van Kapelle-op-den-Bos. Hij sloot gisteravond laat een coalitie met Groen. Daardoor worden de twee huidige meerderheidspartijen CD&V en sp.a (nu ProKA) naar de oppositiebanken verwezen.

Totale ‘position switch’ in Kapelle-op-den-Bos. Oppositiepartijen N-VA (negen zetels) en Groen (drie zetels) gooiden het op een akkoord en vormen samen een meerderheid van 12 op de 21 zetels. Huisarts Renaat Huysmans (N-VA) wordt de nieuwe burgemeester. “We hebben voor een totale verandering gekozen”, aldus Huysmans. “We beseffen dat het moeilijk zal worden, omdat CD&V en ProKA hoogstwaarschijnlijk harde oppositie zullen voeren, maar onze gemeente heeft nood aan verandering en vernieuwing.”

Exit socialisten

Daarmee komt er een einde aan een jarenlang socialistisch beleid en moet ook Edward De Wit (CD&V) na een legislatuur als burgemeester van op de oppositiebanken toekijken. Voor N-VA betekent het ook revanche voor zes jaar geleden. Toen al was de partij van Huysmans de grootste met acht zetels, maar werden ze buitenspel gezet door CD&V en sp.a. Met 1.078 voorkeurstemmen is Renaat Huysmans de populairste politicus van Kapelle-op-den-Bos en nu dus ook de nieuwe burgemeester.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer