De twee resterende windturbines worden ontmanteld wegens niet rendabel meer.
Lukas De twee resterende windturbines worden ontmanteld wegens niet rendabel meer.

Windturbines langs vaart tegen vlakte

De twee resterende windturbines langs het kanaal Brussel-Schelde in Kapelle-op-den-Bos worden deze week ontmanteld. De windmolens zijn niet rendabel meer en ondervonden de laatste jaren verschillende kwaaltjes.

In hun gloriedagen zorgden de drie windturbines die in 2001 langs de Vaartdijk in Kapelle-op-den-Bos geplaatst werden voor stroom voor zowat 700 gezinnen, maar twee jaar geleden werd een van de windmolens zwaar beschadigd na een blikseminslag. Een herstelling was niet mogelijk en daarom werd de windturbine ontmanteld. Daardoor werd er via de twee andere voor nog ‘slechts’ 557 gezinnen stroom opgewekt werd. Maar nu verdwijnen ook die twee windmolens. “Tegen het einde van de week zullen ze volledig ontmanteld zijn”, zegt burgemeester Edward De Wit (CD&V). “Een van de twee hapert regelmatig en bovendien waren ze beide niet rendabel genoeg meer. Het contract loopt binnenkort af, dus werd er geopteerd om ze nu al weg te halen.”

Voorlopig komen er geen nieuwe windturbines, al heeft de gemeente de bevoegde firma wel gevraagd om na te gaan wat er in de toekomst nog mogelijk is.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer