3 De griezelsfeer doet gekke dingen met een mens: schepen Jan Morbee hangt de beul uit bij collega Piet De Groote.
Benny Proot De griezelsfeer doet gekke dingen met een mens: schepen Jan Morbee hangt de beul uit bij collega Piet De Groote.

Hier vallen lijken écht uit de kast

LEEG STADHUIS VERANDERT MET HALLOWEEN IN HORRORMUSEUM

Halloweenfan? Dan moet je wel naar het leegstaand stadhuis van Heist. De jeugddienst toverde het gebouw om tot een indrukwekkend horrormuseum vol verrassingen én acteurs. Ook in Blankenberge staan er tal van activiteiten gepland.

Een kerkhof, folterkamer, laboratorium vol bloed, doodskoppen, spoken, ronddwalende geesten, lijken die letterlijk uit de kast vallen... In Knokke-Heist hebben ze kosten noch moeite gespaard om de jeugd en fantastische Halloween te bezorgen. Naar een geschikte locatie was het dit jaar niet lang zoeken. Het leegstaand stadhuis op het Maes en Boereboomplein bleek meteen dé ideale plaats om het gebeuren te laten plaatsvinden. Op dit moment is het als het ware een echt spookhuis, aangezien het al maanden leegstaat en binnenkort tegen de vlakte gaat voor het nieuwe, kleurrijk gemeenschapshuis.


Een rondleiding door het fantastisch ingerichte horrormuseum maakt meteen duidelijk dat de bezoekers heel wat kunnen verwachten. Zelfs het bloed op de muren en de onthoofde lijken ziet er levensecht uit. "Er is dan ook geen heel wat voorbereiding aan voorafgegaan", zeggen Nicolas Vandekerchove en Sarah Tack van de jeugddienst. Met verscheidene verdiepingen loopt het parcours perfect in elkaar. "Er zijn in totaal zestien kamers. Het gebouw is dankbaar om in te richten. We zijn bijzonder trots op het resultaat", zegt Sarah. Ook schepen van Jeugd Jan Morbee (Gemeentebelangen) keek vol trots naar het resultaat. "Het is fantastisch om zien. Als gemeentebestuur proberen we het verhaal rond Halloween jaarlijks groter te maken. Dit horrormuseum is daar het beste bewijs van. Al mogen we zeker de kinderoptocht niet vergeten. ook dat wordt heel mooi om zien", aldus Morbee. De gemeente mikt met het omgetoverde stadhuis in de eerste plaats op de jeugd vanaf 12 jaar. "We merken dat het vaak moeilijk is om activiteiten te vinden waar ze voor gemotiveerd zijn. Ik denk dat dit horrormuseum daar verandering in kan brengen", zegt Jan Morbee. Wie zich geroepen voelt om te komen griezelen, kan vanaf vanavond om 19 uur vijf dagen lang terecht op het Maes en Boereboomplein. De toegang bedraagt 5 euro, drankje inbegrepen.

3 Hopelijk vergaat het de bezoekers beter dan deze man.
Benny Proot Hopelijk vergaat het de bezoekers beter dan deze man.

Halloweenparade

Knokke-Heist is niet de enige badplaats waar Halloween de komende dagen tot leven komt. Ook in Blankenberge doen ze hun uiterste best. Zo is er vanaf vandaag de 'Halloweenkermis' op de Grote Markt. Deze middag om 16.30 uur is er ook nog de kinderhalloweenstoet die start aan het Casino. Om 19.30 uur volgt dan het vuurwerk en heksenverbranding ter hoogte van de Pier. Het hoogtepunt volgt morgen met de Halloweenparade. Prachtig verlichte praalwagens en griezelige figuranten zullen er dan vanaf 18.30 uur door de centrumstraten paraderen.

3 Twee zombies jagen je de stuipen op het lijf.
Benny Proot Twee zombies jagen je de stuipen op het lijf.

Lees meer