Nick Wenmaekers met zijn gezin
rv Nick Wenmaekers met zijn gezin

Kersvers gemeenteraadslid Nick Wenmaekers (26) op plaats 6 voor Open Vld-lijst Vlaams parlement

Gemeenteraadslid in Knokke-Heist en opvolgend schepen Nick Wenmaekers (26) krijgt de zesde plaats bij Open Vld voor het Vlaams parlement. “Sommigen pleiten voor meer Brussel in Knokke-Heist, ik pleit voor meer Knokke-Heist in Brussel”, zegt Wenmaekers

“De zesde plaats is een ‘strijdplaats’, dat wil zeggen dat ik net niet of net wel verkozen kan geraken. Elke stem zal dus tellen om onze gemeente te kunnen vertegenwoordigen in het parlement”, vertelt het jonge raadslid. Hij heeft meteen de nodige ambities. “Veel dossiers die van bovenaf komen, zijn belangrijk voor onze gemeente, recente voorbeelden zijn de A11 en de problematiek rond het kusteiland. Ik wil in de toekomst de brugpersoon zijn tussen Knokke-Heist en Vlaanderen.”

Fotografie

Op z’n 21ste begon Wenmaekers een fotografiezaak, in oktober vorig jaar blies zijn zaak vijf kaarsjes uit. Het thema ondernemen ligt hem dan ook nauw aan het hart.“De focus in Brussel mag meer liggen op lokale ondernemers, want zij zorgen voor werkgelegenheid en een bruisende lokale economie. Wonen blijft ook een belangrijk thema, we moeten onder andere de belastingen hierop verder verlagen. Het is in het belang van alle steden en gemeenten dat burgers kunnen wonen en werken in eigen streek.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Laetitia David

    Mijn stem krijgt hij zeker. Een partij met een echte plan en een duidelijk inzicht op de situatie.

Lees meer