Het landbouwbedrijf in de Steenstraat waar het incident gebeurde.
Google Street View Het landbouwbedrijf in de Steenstraat waar het incident gebeurde.

5 varkens sterven gruwelijke dood in beerput

In de Steenstraat in Werken bij Kortemark zijn deze namiddag vijf varkens een gruwelijke dood gestorven in een aalput. Tijdens het opladen van de dieren in een vrachtwagen zakten de roosters van de stallen in.

In totaal belandden twaalf varkens in de beerput. De brandweer werd opgeroepen om de dieren, van tussen de 80 en 120 kilo zwaar, te redden. “Bij aankomst op het landbouwbedrijf waren al enkele varkens gestorven. Onze brandweerlieden slaagden erin om toch nog zeven varkens levend uit de aalput te halen. Dat heeft enkele uren in beslag genomen”, zegt Kristof Louagie, woordvoerder van de brandweerzone Westhoek. De pompiers bevrijdden de levende dieren met behulp van een takel en een loopplank. De gestorven dieren zullen worden opgehaald door Rendac.

Het komt volgens woordvoerder Kristof Louagie vaker voor de brandweer wordt opgeroepen voor dieren die in een beerput zakken. “Dat komt omdat de uitwerpselen vreten aan het beton en de constructie verzwakt naar mate de jaren vorderen. Voldoende controle is dus aangewezen”, besluit hij.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer