Slecht nieuws voor opgelichte klanten: BMS is failliet

Dakwerken BMS uit Kortemark, het voormalige bedrijf van oplichter Kevin De Poorter, is failliet. De schuldenput bleek te groot. Dat is slecht nieuws voor tientallen gedupeerden, die wellicht nooit nog een euro terug zullen zien.


Het was Marian Eecloo, de ex-vrouw van oplichter Kevin De Poorter, die de boeken van bvba Building Management & Supervision - beter gekend als Dakwerken BMS - neerlegde. De situatie was dan ook uitzichtloos. Toen de vrouw op 1 januari 2014 zaakvoerder werd, wist ze dat het een onvervalst huzarenstukje zou worden om het bedrijf te redden. Er liepen immers vele tientallen klachten tegen Dakwerken BMS: allemaal gedupeerden die voorschotten betaald hadden voor werken die niet, of in het beste geval onnoemelijk laat werden uitgevoerd.


De Poorter had hetzelfde toneeltje overigens ook al tientallen keren opgevoerd toen hij nog zaakvoerder was van zonnepanelenbedrijf Construct GS. Ook toen regende het klachten van klanten die hun vertrouwen gesteld hadden in de welbespraakte en bijzonder overtuigende man. Er loopt dan ook al enige tijd een gerechtelijk onderzoek naar de praktijken van De Poorter.


"De zaakvoerster van Dakwerken BMS, die intussen gescheiden is van meneer De Poorter, heeft geprobeerd om een regeling uit te werken met de klanten die zich tot haar gewend hadden", aldus de curator die het faillissement moet afhandelen. "Voor een deel van de klanten is dat gelukt, maar blijkbaar bleven heel wat anderen op hun honger zitten. Hoe groot de financiële put precies is, moet nog blijken. De eerste schuldvorderingen komen nu pas binnen. Er zal behoorlijk wat tijd overheen gaan alvorens we een min of meer compleet zicht krijgen op de zaak."


Het faillissement is alleszins slecht nieuws voor tientallen gedupeerden uit heel Vlaanderen. De kans dat zij hun centen - vaak ging het om voorschotten van 1.500 euro en meer - ooit terugzien, is bijzonder klein. (VHS)

Lees meer