Leden van het Regionaal Landschap bij de kapel.
Foto Bollen Leden van het Regionaal Landschap bij de kapel.

Kapel van De Roos wordt gerestaureerd

De Kapel van De Roos in Miskom krijgt een opknapbeurt. De provincie wil alle gemeenten aanzetten om hun erfgoed te onderhouden en pikt de kapel van Miskom eruit om te tonen hoe het moet.

Om de gemeenten bewust te maken van de waarde en het beheer van het klein historisch erfgoed, geeft de provincie het goede voorbeeld door de kapel van Miskom op te knappen. In 2013 erkende de provincie de Kapel van De Roos als 'waardevol', samen met twaalf andere kapellen.


"De provincie 'adopteert' de kapel van Miskom even tot de restauratie achter de rug is. Ze begeleidt de gemeente ook tijdens die werken", zegt gedeputeerde voor Erfgoed, Tom Dehaene. "Zo hopen we dat andere gemeenten ook hun erfgoed opknappen."


Aanvullend pakken de Regionale Landschappen de herwaardering van de omgeving van het erfgoed aan.


De provincie geeft 8.500 euro voor de onderhoudswerken aan de kapel. De herinrichting van de omgeving wordt voor zeventig procent betaald door het Regionaal Landschap. De andere dertig procent betalen de gemeente en de eigenaar zelf.


Om het altaar te kunnen restaureren en een wilgenscherm te plaatsen om de kapelbezoekers tegen de wind te beschermen, doet de gemeente een oproep voor giften. (VDT)

Lees meer