3 Er worden leuke acties op poten  gezet om Vic te helpen.
VDT Er worden leuke acties op poten gezet om Vic te helpen.

Pakken solidariteit voor zieke hond Vic: “Al 2.200 euro kunnen inzamelen dankzij gulle giften”

De crowdfunding voor hond-in-nood Vic kent succes. “We hebben al 2.200 euro kunnen inzamelen dankzij de gulle giften van mensen en er zijn nog acties lopende”, zegt een tevreden Yelle Ergo van de Beleefhoeve Pantouf, die het dier tijdelijk opvangt en verzorgt. “De koorts van Vic lijkt eindelijk onder controle, maar zijn volledig herstel is nog niet voor morgen.”

Vic werd twee weken geleden afgestaan aan de vzw Beleefhoeve omdat de eigenaars niet de financiële middelen hadden om hun nu eenjarige hond, die in zware gezondheidsproblemen terecht was gekomen, te verzorgen. “Wat konden we anders doen, wanneer je ziet dat zo’n lief en braaf dier dringend zorg nodig heeft, dan zelf die kosten te maken”, zegt Yelle. “Hier op onze Beleefhoeve telt elk dier en heeft elk van hen een naam. Dat weet het gezin dat Vic heeft afgestaan ook en daarom zijn ze net hier hulp komen zoeken.”

3 Vic gaat af en toe eens buiten wandelen, hier met Marjolein tijdens een kind-dier-atelier.
VDT Vic gaat af en toe eens buiten wandelen, hier met Marjolein tijdens een kind-dier-atelier.

De eerste zorgen geeft Vic intussen gehad, maar er volgt nog een lange weg van herstel. “Hij verblijft nu in ‘zijn’ kamertje onder videobewaking, maar hij gaat ook vaak buiten wandelen”, vertelt Yelle. “Zijn koorts wordt elke dag meermaals genomen en zijn voeding wordt nauwkeurig bijgehouden. De dierenarts ontvangt ook dagelijks het overzicht van zijn evolutie, zodat er meteen bijgestuurd kan worden indien nodig. Gelukkig lijkt de medicatie aan te slaan en de koorts gestabiliseerd. Twee doorligwonden op de heupen liggen wel nog open. Zolang de wonden niet ontsteken, is het beter om het even zo te laten zodat Vic niet te vaak na elkaar in slaap moet gedaan worden. Uiteraard worden deze wonden ook dagelijks verzorgd. Het herstel is traag, maar met kleine stapjes zal hij het wel halen!”

Wafels en cupcakes

De intensieve behandeling van Vic kost de vzw Beleefhoeve een hoop geld. “Als kleine vzw hebben we helaas geen spaarpotje en dus lanceerden we een warme oproep om ons in dit verhaal te steunen en met succes, want we hebben al zoveel positieve reacties en giften mogen ontvangen”, zegt Yelle. Ook Egon, Arwen, Sune en Selle Geens hebben een actie op poten gezet voor Vic. “Wij gaan wekelijks naar het kind-dier-atelier bij Pantouf waarin we mee dieren verzorgen, eten geven en ermee gaan wandelen. Zo hebben we ook Vic leren kennen. Eerst dachten we een stukje van ons spaargeld te schenken, maar het leek ons een leuker idee om de actie ‘Help Vic’ op te starten. Met ons spaargeld hebben we de ingrediënten aangekocht om wafels en cupcakes te bakken. De eerste lading is sinds gisteren klaar en nu gaan we op pad om deze te verkopen aan 5 euro.”

3 Vic mocht afgelopen week een kaarsje voor zijn eerste verjaardag uitblazen. Zonder de Beleefhoeve had hij zijn  verjaardag waarschijnlijk niet gehaald.
VDT Vic mocht afgelopen week een kaarsje voor zijn eerste verjaardag uitblazen. Zonder de Beleefhoeve had hij zijn verjaardag waarschijnlijk niet gehaald.

“Er zijn ook enkele mensen van een vzw in Oost-Vlaanderen ‘Philou and Friends’ die Vic zijn komen bezoeken en besloten hebben om ook via hun vereniging actie te ondernemen voor donaties. Zelfs vanuit Nederland ontvingen we meerdere giften. Al deze steun is hartverwarmend”, aldus Yelle. “Gezien de therapie nog een hele tijd zal duren en zolang we niet weten hoe de revalidatie zal ingevuld worden, blijft steun zeker welkom”, aldus Yelle. 

Wie wil doneren, kan dat op het rekeningnummer van de Beleefhoeve BE10 9733 6203 9804 op naam van Beleefhoeve Pantouf met de duidelijke vermelding ‘Help Vic’.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer