Dit huis tussen de kerk en de school kocht de gemeente aan.
Foto Vertommen Dit huis tussen de kerk en de school kocht de gemeente aan.

Gemeente koopt woning met oog op uitbreiding De Boemerang

Het gemeentebestuur van Kortenberg heeft een woning in de Alfons Dewitstraat in Meerbeek gekocht met het oog op de uitbreiding van gemeenteschool De Boemerang.

Al verschillende jaren zijn er plannen om de kleuterschool, die momenteel nog in de Dorpsstraat ligt, te verhuizen naar de Alfons Dewitstraat, waar nu al de lagere school gevestigd is.


Op de start van de werken is het echter nog wachten tot het gemeentebestuur groen licht krijgt voor subsidies. Toch heeft het schepencollege nu al een woning tussen de gemeenteschool en de kerk van Meerbeek aangekocht met het oog op de uitbreiding.


"We vernamen dat de eigenaar de woning wilde verkopen en zijn niet bij de pakken blijven neerzitten", zegt schepen van Openbare Werken Bart Nevens (N-VA). "Dit was de ideale opportuniteit. Voor de uitbreiding van de school hebben we namelijk heel wat ruimte nodig en die kunnen we creëren op de plaats waar het huis staat. Het is de bedoeling om het pand op termijn af te breken."


Wat er exact op de locatie zal komen, is nog niet geweten. Mogelijk wordt er extra speelruimte gecreëerd. De gemeente kocht de woning voor 150.000 euro.


"We hopen dat we deze legislatuur nog kunnen starten met de uitbreidingswerken van De Boemerang", besluit Bart Nevens.


(RDK)

Lees meer