2 Zo zal het nieuwe zwembad er uitzien.
XCR Zo zal het nieuwe zwembad er uitzien.

"Het Scandinavië langs de Leie"

EIND 2018 OPENT NIEUW ZWEMBAD OP KORTRIJK WEIDE

Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en schepen van Sport An Vandersteene (N-VA) mochten zaterdagvoormiddag de eerste steen leggen van het nieuwe olympisch bad. "In het buitenbad zal je het hele jaar door kunnen zwemmen. We worden het Scandinavië langs de Leie"

Met veel show en lovende woorden en een levende zeemeermin op de trappen van evenementenhal Depart werd de eerste symbolische steen gelegd van het nieuwe olympische bad. Het sportcomplex gaat eind 2018 open en bevat een olympisch topsportbad van vijftig meter met twee beweegbare bodems. Het bad kan drie verschillende dieptes op hetzelfde moment aanbieden voor zowel beginnende als gevorderde zwemmers. Zowel burgemeester Vincent Van Quickenborne en sportschepen An Vandersteene herhalen graag dat het bad de langste wildwaterbaan (honderdzestig meter) van het land zal hebben. Verder komen er nog andere glijbanen, een golfslagbad, drie kinderbaden, warme lagune en wellness. "Met een verwarmd buitenbad kan er het hele jaar door buiten gezwommen worden. We worden dus het Scandinavië aan de Leie met jaarlijks honderdduizenden zwemmers", ziet Van Quickenborne het groots.

2 Burgemeester Vincent Van Quickenborne mocht de eerste steen leggen van het nieuwe zwembad.
Deleu Burgemeester Vincent Van Quickenborne mocht de eerste steen leggen van het nieuwe zwembad.

Prijzen

De tarieven zullen met acht euro hoger liggen dan de huidige tarieven. Inwoners van Kortrijk en Zwevegem zullen normaal 2,70 euro betalen. Voor schoolsport wordt een bijdrage van 1,5 euro gevraagd en het recreatieve zwemmen zal tussen zeven en acht euro kosten. "De individuele tarieven voor sportbad en recreatiebad worden voorlopig nog niet expliciet gecommuniceerd om misverstanden te vermijden", weet commercieel directeur van S&R Group Bernard Van Zeebroek. "1,50 euro voor schoolzwemmen is aan de lage kant in Vlaamse zwembaden. Wat ik wel kan meegeven, zijn de tarieven voor de clubs. Vijf euro voor een baanuur van 25 meter en tien euro voor een baanuur van 50 meter. Dat is gemiddeld de helft van de prijs die in de meeste Vlaamse zwembaden geldig is."


Wie met de auto naar het zwembad komt, zal extra betalen. Hoeveel een parkeerticket zal kosten, blijft onduidelijk. "Nog niet bepaald", besluit schepen Axel Weydts (sp.a) kort.

Lees meer