De Fransman brak in 1 nacht in 15 wagens in.
CHRISTOPHE LERMYTE De Fransman brak in 1 nacht in 15 wagens in.

30 maanden cel voldoende voor extra inbraken en overval voor Franse dief

De rechter in Kortrijk heeft maandag een 20-jarige dief uit Rijsel geen extra celstraf meer gegeven voor een nachtelijke strooptocht in wagens en een overval op een 80-jarige vrouw in Heule (Kortrijk). Eind 2017 kreeg Karim B. immers al 30 maanden celstraf voor gelijkaardige grijpdiefstallen.

Karim B. en twee kompanen waren op camerabeelden in de stationsomgeving te zien toen ze op 4 april 2017 ’s avonds in Kortrijk arriveerden. De volgende ochtend vertrok het trio opnieuw uit Kortrijk, geladen met zakken vol buit van een nachtelijke strooptocht. Die nacht sloegen ze de ruiten van 15 auto’s stuk en gingen met alle waardevolle spullen aan de haal. Alleen Karim B. kon geïdentificeerd worden dankzij bloedsporen en DNA op een papieren zakdoekje in één van de opengebroken voertuigen. Bovendien gebruikte hij in Rijsel een VISA-kaart die hij in Kortrijk stal.

Samen met één van de twee anderen sloeg Karim B. op 3 juni 2017 nog eens toe. In de Kortrijkstraat in Heule stapte het duo toen op een 80-jarig vrouwtje af. B. rukte haar halsketting af. Aan drie slachtoffers moet hij in totaal 5.782 euro schadevergoeding betalen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer