2 Nancy Castelein, Steffie Dujardin, Stefanie Labaere en Jasmina Mouton stellen trots hun dierenfoto's voor de naaktkalender voor.
Deleu Nancy Castelein, Steffie Dujardin, Stefanie Labaere en Jasmina Mouton stellen trots hun dierenfoto's voor de naaktkalender voor.

Gebodypainte dames steunen dierenhulp

NAAKTKALENDER MOET 10.000 EURO OPBRENGEN VOOR VZW

Elf dames met lef zijn uit de kleren gegaan om - gebodypaint als dieren - de vzw sociale dierenhulp te steunen. "Met deze naaktkalender hopen we tienduizend euro in te zamelen", zegt Jolanda Kause van de vzw.

De naaktkalender voor 2018 van de vzw sociale dierenhulp is uniek. Elf dames (één vrouw poseerde voor twee maanden) lieten zich namelijk bodypainten en omtoveren in een dier. In de kalender staan tijgers, een slang, vos, wolf, panter, pauw, arend, aap en zelfs een haai. Het werk van bodypainter Claude De Buck en fotograaf Mark Decloedt is geslaagd. "Seks verkoopt altijd", lacht Mark Decloedt (49). "Maar omdat het geen platte commerce mag zijn, deden we het op deze originele manier. Het heeft twee jaar geduurd om de kalender te maken. Zo was het niet evident om alle agenda's te doen samenvallen. Elke bodypaint betekende vier tot acht uur werk. Naast foto's in de studio hebben we ook foto's op locatie getrokken, zoals op de Brugse Vestingen, waar we veel bekijks hadden."

2 Steffie was beschilderd als haai in de zee.
markfotografie.be Steffie was beschilderd als haai in de zee.

Zelfbeeld

De meeste modellen zijn vrijwilliger in de vzw. Allen zijn ze erg tevreden over het resultaat. "Ik had een laag zelfbeeld omdat ik niet van de magerste ben", zegt tijger Stefanie Labaere (30) uit Werken. "Ik had klamme handjes, maar de bodypainter stelde me op mijn gemak. De fotoshoot trok mijn zelfvertrouwen omhoog."


Ook pauw Nancy Castelein (50) uit Lendelede heeft haar grenzen verlegd. "Je gaat als vrouw niet zomaar uit de kleren. Ik durf zelfs niet topless zonnen, maar ik deed het voor de diertjes", vertelt ze.


Vijfhonderd gezinnen in financiële nood uit West- en Oost-Vlaanderen komen via OCMW's, CAW's en schuldbemiddelaars bij de vzw terecht. Ze krijgen voedselpakketten voor hun huisdieren. De vzw heeft ook een spullenhulp, een dierenartsenpraktijk en een trimsalon aan sociale tarieven in Ooigem. "Huisdieren zijn vaak het enige wat die mensen nog hebben", reageert boegbeeld Jolanda Kause (54). "Ze geven hen liefde en een dagritme. Zonder huisdieren komen ze hun bed niet uit en geven ze het op. Onze werking is van levensbelang."


De naaktkalender wordt gedrukt op tweeduizend exemplaren en kost 7,50 euro. De opbrengst gaat naar de werking van de vzw. De vzw krijgt namelijk geen subsidies en is dus volledig afhankelijk van giften. Wie een kalender wil, kan deze bestellen via info@sociale-dierenhulp.be.

Lees meer