Gewezen collega's veroordeeld voor drugshandel

Negen twintigers uit Harelbeke, Deerlijk, Kortrijk, Menen, Kuurne en Wevelgem zijn veroordeeld tot celstraffen van zeven tot achttien maanden of een werkstraf op voor het bezit en/of de verkoop van cannabis . Zes beklaagden leerden elkaar kennen bij sanitair bedrijf Van Marcke in Kortrijk.

Tijdens de pauzes gebruikten ze softdrugs. De collega's staken de koppen bij elkaar om hun cannabisgebruik te financieren en te bevoorraden. "Er was bij Van Marcke een cultuur van softdrugsgebruik", klonk het uit meerdere monden.


Kenny V. (23) en Jordy D. (22) uit Bissegem (Kortrijk) speelden tussenpersoon tussen de leverancier en de andere gebruikers. Ze waren zelf ook verslaafd.

Nultolerantie

Bryan V. (21) uit Wevelgem gebruikte zelf niet maar liet zich overhalen om vijf keer naar Nederland te rijden om cannabis te halen. Gregory M. (26) uit Deerlijk werkte niet bij Van Marcke maar leverde in totaal 1,6 kilogram drugs aan de collega's. Met het geld financierde hij zijn studies. Toen het drugsonderzoek bij Van Marcke bekend raakte, verloren de zes werknemers allen hun job. "Wij hanteren een nultolerantie op het vlak van drugs", aldus PR-verantwoordelijke Agnes Pringiers. (LSI)

Lees meer