De zolder brandde volledig uit.
Foto Lieven Samyn De zolder brandde volledig uit.

GSM-oplader zet huis in brand

Een oververhitte oplader van een smartphone in een verdeelstekker in de buurt van een latexmatras. Dat waren gisteravond de ingrediënten en oorzaken van de brand die in de Roterijstraat in Kortrijk de zolderverdieping van de rijwonging van bewoners Tom Vandesompele en Delphine Decraemer vernielde. Door de brand is de woning voorlopig onbewoonbaar. Het koppel en hun baby kunnen voorlopig bij familie in Menen terecht.

Een korte maar hevige brand vernielde gisterenavond iets over zes uur de zolder van een rijwoning in de Roterijstraat in Kortrijk. Voorbijgangers merkten op dat er rook uit het dakvenster van de kleine rijwoning opsteeg. Ze verwittigden de bewoners en de buren, die veilig hun woning konden verlaten.

Bewoner Tom Vandesompele was op het ogenblik van de brand alleen thuis, zijn partner Delphine Decraemer en hun baby'tje arriveerden pas later. "Tom was op het ogenblik van de brand beneden en de brand ontstond boven", klinkt het bij de vrouw. "Onze zolder was omgebouwd tot twee slaapkamers. Die zal zware schade hebben opgelopen. Ook enkele emotionele spullen zoals foto's zullen wellicht verloren zijn."

Door de brand drong ook bij de dichtste buren rook binnen, maar de schade bleef er beperkt. Zij toonden zich echter allerminst tevreden met de gang van zaken bij het getroffen gezin. "Het moest er ooit eens van komen", luidde het.

Rookmelder
De brandweer dringt nogmaals aan op het belang van rookmelders. Voorbijgangers merkten in de Roterijstraat het vuur en de rook eerder op dan de bewoner zelf. Hij was nochtans op de benedenverdieping aanwezig. (LSI)

Lees meer