Inwoners Moraviëstraat vrezen drukke ontsluiting

De Moraviëstraat aan horecazaak Het Bijenhof dreigt een drukke ontsluitingsweg van de industriezone Wevelgem-Zuid te worden.


De gemeente heeft plannen om via de Zuidstraat alle wagens die van de industriezone komen, geen zwaar verkeer, naar de Moraviëstraat en zo verder naar de Kortrijkstraat (N8) te sturen.


"Maar dat geldt enkel voor uitgaand autoverkeer, voor wie in de richting van Bissegem moet", zegt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). "We zijn van plan om een portiek te plaatsen, zodat vrachtwagens er niet kunnen passeren. En wie vanop de industriezone met zijn auto richting Wevelgem wil, moet de Vlamingstraat nemen. Het plan is drie jaar geleden al aan de buurtbewoners toegelicht, zonder protest toen. Want de extra ontsluiting, die er ten vroegste in 2020 komt, zou een goeie zaak zijn voor een vlottere mobiliteit tussen Wevelgem en Bissegem", aldus Seynhaeve. Momenteel verhinderen paaltjes op het einde van de Zuidstraat nog een doorgang.


Eens de paaltjes worden weggenomen, vrezen de omwonenden voor een lange file in hun straat, naar de N8 toe. De Moraviëstraat moet ook deels verbreed worden.


Een studie van Vectris toont de noodzaak van een tweede uitrit voor de industriezone aan, maar bewoners wijzen erop dat een ontsluiting via de Moraviëstraat niet mag volgens een gemeentelijk uitvoeringsplan van 2006.


(LPS)

Lees meer