2 De Cakewalk
Alexander Haezebrouck De Cakewalk

Zoon (4,5) foorreiziger raakt klem met hoofd op attractie Paasfoor in Kortrijk: “Enkele schaafwonden, maar Jack heeft veel geluk gehad”

Op de Paasfoor in Kortrijk is zondag omstreeks 17.30 uur een jongetje van 4,5 jaar klem komen te zitten onder een rolband van de attractie Cakewalk, op het Conservatoriumplein. Het gaat om een hindernissenparcours. Het slachtoffertje trachtte terug te keren, wat niet de bedoeling is. Hij is zelf het zoontje van een foorreiziger uit de Brusselse regio.

Nadat het jongetje kwam knel te zitten, snelden de hulpdiensten snelden ter plaatse. De brandweer slaagde erin om hem te bevrijden. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar was bij bewustzijn en verkeerde niet in levensgevaar. «Ze brachten hem naar de spoeddienst om te controleren of hij inwendig geen verwondingen had opgelopen», zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester). «Een deskundige van het parket is ter plaatse gekomen om de precieze oorzaak van het ongeval te onderzoeken.» De attractie was zondag een tijdlang gesloten voor het publiek, maar mocht ‘s avonds toch weer opengaan. Wel moest Cakewalk een herkeuring ondergaan, maar dat is routine.

Zonder begeleiding

“Dat jongetje was aan het einde van de attractie gekomen, maar wou plots terugkeren”, vertelt de zoon van de zaakvoerder van de attractie. “Dat is uiteraard niet de bedoeling. De veiligheidsmechanismen traden in werking en de attractie stopte met werken. Gelukkig gaat het goed met het jongetje, dit is de eerste keer dat wij zoiets meemaken.”

Volgens het parket van West-Vlaanderen was de jongen zonder begeleiding op de attractie en kwam hij onder een rolband terecht. Hij moet alvast tot dinsdag ter observatie in het ziekenhuis blijven. Hij zal in de loop van de week verhoord worden over wat precies is gebeurd. De deskundige van het parket stelde vast dat de attractie correct werkte.

Het had veel slechter kunnen aflopen. Nu liep Jack vooral bloeduitstortingen en schaafwonden aan het hoofd op

Nicolas

Gekneld

“Jack heeft veel geluk gehad”, vertelt zijn vader Nicolas, die zelf aan de knoppen van een kermisattractie zit. “Hij zat gekneld met zijn hoofd tussen een rolband en de loopmat. Het had nog veel slechter kunnen aflopen. Nu liep hij vooral bloeduitstortingen en schaafwonden aan het hoofd op. We waren heel erg geschrokken. Dit mag eigenlijk niet gebeuren. Gelukkig vallen de verwondingen mee. Maar het is in ieder geval slechte reclame voor de kermis.” Nicolas en zijn foorkramersgezin zijn afkomstig uit de Brusselse regio. “Maar ik kom al naar de Paasfoor van Kortrijk van toen ik zelf een klein ventje was”, aldus de man. “Eén van mijn zonen is zelfs in Kortrijk geboren.”

2 De zoon van de uitbater van Cakewalk, de kermisattractie waar het incident zich voordeed.
Alexander Haezebrouck De zoon van de uitbater van Cakewalk, de kermisattractie waar het incident zich voordeed.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Isabelle Opstaele

    Ik kruip daar nooit meer in en mijn zoon ook niet ! Hij is 5j , maar echt niks voor een kind van die leeftijd! Zelfs onder begeleiding. Ze verschieten nog te hard van sommige obstakels en dan slaan ze in paniek. Terugkeren is dan idd geen optie , maar het parcours verder afleggen is ook geen lachertje !! 10j van mijn leven kwijt !!

  • Victor Munster

    Ongevallen gebeuren nu eenmaal. De ouders een steen gooien? De uitbater van de atraktie? Waarom niet gewoon zeggen "het was een ongelukje; de spons erover"?

Lees meer