In Tiegembos worden de hyacinten afgeschermd van de bezoekers waardoor het bloementapijt elk jaar groter wordt.
Foto Deleu In Tiegembos worden de hyacinten afgeschermd van de bezoekers waardoor het bloementapijt elk jaar groter wordt.

Ook blauwe sprookjesbossen bij ons dankzij bloeiende hyacinten

Duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland bezoeken momenteel het Hallerbos bij Halle in Vlaams-Brabant, waar blauwe boshyacinten in bloei staan. Liefhebbers hoeven het bloementapijt echter niet daar te bewonderen. Ook in eigen regio staan blauwe boshyacinten in bloei, zoals in het bos bij Tiegem. "Je kan er de bloemenzee bewonderen en ruiken", zegt schepen van Toerisme Noël Veys (N-VA).


"Bezoekers moeten de paden volgen, die door houten palen met daartussen metalen draden afgebakend zijn. Dwars door de bloemen wandelen en ze zo kapot trappen kan niet. We vragen verder om geen hyacinten te plukken. Toon wat zelfdiscipline. Want aan de blauwe boshyacinten wordt al tientallen jaren niet geraakt in Tiegembos, waardoor er ieder jaar bijkomen", aldus Veys. Ook het Argendaalbos in Bellegem heeft momenteel veel weg van een paarsblauw sprookjesbos. Bos en Natuur vraagt om er op de wandelpaden te blijven. De boshyacinten bloeien nog tot eind deze week. (LPS)

Lees meer