Tot 2,5 jaar cel voor overval en afpersingen
op oudjaar aan Kortrijkse station

Twee twintigers uit Wevelgem zijn maandag in Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 1 tot 2,5 jaar omdat ze tijdens de oudejaarsnacht 2018 in de Kortrijkse stationsomgeving een 22-jarig meisje uit Avelgem overvielen en andere slachtoffers afpersten. Beiden zijn geen onbekenden voor het gerecht. Voor Sunny Vanderschelden is het immers al zijn 22ste veroordeling.

Het station van Kortrijk.
Wikimedia Commons/Wester Het station van Kortrijk.

Op oudjaar 2018 waren Sunny V. en Kenny V.L samen op stap. Al in de namiddag sloot de politie hen eventjes op voor openbare dronkenschap. Pas om 2 uur ’s nachts mochten ze de cel van de politie verlaten, maar dat was meteen het startschot om het opnieuw stevig op een drinken te zetten. In de stationsbuurt van Kortrijk intimideerden en sloegen ze twee slachtoffers en persten hen 10 en 20 euro af. Rond 5.30 uur volgden ze uiteindelijk een 22-jarig meisje uit Avelgem. “Ik was op weg naar mijn werk als projectverpleegkundige in Poperinge”, vertelde ze. “Een vriend vergezelde me. Maar plots werd ik van langs achter bij de keel gegrepen en op de grond getrokken. Ook mijn handtas viel op de grond. Mijn vriend begon luid te roepen, waardoor ze het op een lopen zetten.” 

Sinds die oudejaarsnacht zitten de twee daders in de cel. Ze konden dankzij camerabeelden meteen geïdentificeerd worden. Kenny V. L stond in het verleden ook al vaker terecht, onder meer voor een inbraak in een bakkerij in Gullegem (Wevelgem), een diefstal bij zijn pleeggezin in Roeselare en afpersing van de dagopbrengsten van een verantwoordelijke van jeugdhuis Bascuul in Wevelgem in oktober 2015. Aan het overvallen meisje moeten ze een schadevergoeding van 709 euro betalen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Regis Desmet

    Tja wat maakt dat uit voor die gasten

Lees meer