2 Voor zijn 50 jaar op de planken hebben enkele vrienden van Ignace Baert zijn hit uit de jaren 70 voorzien van een nieuwe videoclip. Op de foto: Ignace Baert, Simon Huysentruyt, Dirk Huysentruyt en Ruth Nolf.
Henk Deleu Voor zijn 50 jaar op de planken hebben enkele vrienden van Ignace Baert zijn hit uit de jaren 70 voorzien van een nieuwe videoclip. Op de foto: Ignace Baert, Simon Huysentruyt, Dirk Huysentruyt en Ruth Nolf.

Vriend maakt videoclip voor hit uit jaren 70

IGNACE BAERT KRIJGT ULTIEME CADEAU NA 50 JAAR OP DE PLANKEN

Na 44 jaar heeft de hit 'More Than Sympathy' van Ignace Baert (66) uit Deerlijk éindelijk een videoclip. Enkele enthousiastelingen uit 'Sente'/Sint-Katrien, waar de zanger, muzikant en componist een aantal jaren woonde, staken de handen uit de mouwen en maakten een clip om de 50ste verjaardag van zijn carrière te vieren.

Al 50 jaar staat het leven van Ignace Baert in het teken van muziek. Muzikant, zanger, componist, tekstschrijver, muziekleraar,... hij is het allemaal. Zijn grootste succes kwam in 1973, toen hij het liedje 'More Than Sympathy' uitbracht. Wie ouder is dan 45-50 kent het nummer sowieso, en zelfs bij jongere lezers kan het een belletje doen rinkelen. Er werden 40.000 singles verkocht van het plaatje. "Raar maar waar, maar het nummer is eerst in Nederland opgepikt, en pas daarna in Vlaanderen", vertelt Ignace. Daarnaast schreef Ignace ook nummers voor anderen, onder meer Micha Marah, Jimmy Frey, Niels William, Liliane Saint-Pierre en Gunther Levi. Ook het nummertje 'Baby, Baby' van Nicole en Hugo is van zijn hand.

2 De hit'More than sympathy' uit de jaren 70 krijgt toch nog een videclip.
Henk Deleu De hit'More than sympathy' uit de jaren 70 krijgt toch nog een videclip.

Plezier

Maar 'More Than Sympathy', Ignace was toen amper 22, blijft het grote succesverhaal van Ignace. Hoewel hij nog een heel verdienstelijke poging deed met Jo-Ann. Zelf had hij verwacht dat het nog beter ontvangen zou worden dan More Than Sympathy, is het bij die ene grote hit gebleven. "Het is zeker niet zo dat ik mijn hele carrière het gevoel had dat ik dat ene grote succes nog eens moest evenaren, en dat ik uiteindelijk met een 'wrang' gevoel ben achtergebleven toen dat niet meer is gelukt. Akkoord, welke zanger wil géén internationale carrière? Maar ik ben een optimist in hart en nieren, en ik kan goed relativeren. In de muziekwereld hangt het soms van een klein beetje geluk af. En anderen hebben net dat beetje meer geluk gehad dan ik. Ik treed nog steeds op. Er hoeven ook geen 15.000 mensen aan een podium te staan springen om ervoor te zorgen dat ik plezier schep in wat ik doe. Met 2 à 300 man, die zich amuseren en mijn optreden tof vinden, ben ik ook al content."


Die 50ste verjaardag van Ignace' carrière op de planken mocht niet zomaar voorbijgaan, vond zijn vriend Dirk Huysentruyt. Dirk woont in Sente, het dorp waar Ignace ook een aantal jaren woonde.

Verliefd koppel

"In de tijd dat More than sympathy gemaakt werd, was er maar heel weinig budget voor videoclipjes. Nochtans verdient het nummer er wel één. Samen met mijn zoon Simon besloten we er 44 jaar na datum nog ééntje te maken. Alles is gefilmd in Sente, zodat we de link die Ignace met Sente heeft, nog eens in de verf zetten. Ruth Nolf uit Lendelede en Jochen Wylin uit Menen kruipen in de huid van een verliefd koppeltje." "Ikzelf ben eigenlijk wel vereerd dat Dirk een videoclip heeft willen maken", zegt Ignace.


Op optredens krijgt Ignace steevast de vraag om nog eens zijn hitje te brengen. "Ik ben het liedje na al die jaren nog niet kotsbeu, neen. Al heb ik ongeveer 100 keer na elkaar gezongen tijdens de twee dagen die we nodig hadden om de clip op te nemen. Daarna had ik het toch wel even gehad met het nummertje", lacht Ignace.

Lees meer