De achterbouw van de woning langs de Sint-Katharinastraat in Sente raakte volledig uitgebrand. De man in het blauwe t-shirt is de zoon van de vrouw, Jos Muylle. Hij kwam ter plaatse.
Hans Verbeke De achterbouw van de woning langs de Sint-Katharinastraat in Sente raakte volledig uitgebrand. De man in het blauwe t-shirt is de zoon van de vrouw, Jos Muylle. Hij kwam ter plaatse.

Vrouw (94) ernstig verbrand tijdens bluswerken

Alma Devoldere, een weduwe die eergisteren haar 94ste verjaardag vierde, is gisteravond ernstig verbrand geraakt toen ze een brand te lijf ging die woedde in een oude achterbouw van haar woning langs de Sint-Katharinastraat in Sente, bij Heule. Het vuur brak even voor 18 uur uit. De bejaarde weduwe was thuis en probeerde te blussen. Ze liep daarbij ernstige brandwonden op aan het bovenlichaam en de armen. Een man uit de buurt slaagde er in haar weg te trekken van de brand en in veiligheid te brengen. Alma Devoldere werd eerst buiten opgevangen bij overburen en daarna voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. "De grote brand, die flink wat zwarte rook veroorzaakte, was vrij snel onder controle", zegt luitenant David Vandecaveye van de hulpverleningszone Fluvia. "Enkele kleine vuurhaardjes, onder meer in de buurt van een mazouttank, kregen we moeilijker gedoofd. We slaagden er in de woning zelf te vrijwaren van brandschade." Het huis had wel te lijden van de rookontwikkeling. Door de brand was de Sint-Katharinastraat in Sente enkele uren plaatselijk afgesloten voor alle verkeer. (VHS)

Lees meer