Aanpak bib en marktplein Sente in budget 2017

Vanavond wordt in de gemeenteraad het budget voor het komende jaar gestemd. Er liggen nog heel wat projecten op de plank.

Er wordt 450.000 euro vrijgemaakt voor een renovatie en uitbreiding van de bib. De jeugdafdeling wordt uitgebreid, en de speel-o-theek krijgt een plekje in de bib.


Het marktplein van Sente wordt aangepakt. Met een budget van amper 200.000 euro wordt de saaie asfaltparking omgetoverd in een groen en gezellig plein.


Het Vlaspark, aan de boorden van de Heulebeek en de Leie, krijgt vorm. Er wordt 200.000 euro geïnvesteerd om van de groene zone een trekpleister te maken. Volgend jaar worden paden aangelegd, banken en speelelementen geplaatst en groenbeheer uitgevoerd.


In 2017 wordt nog eens 50 000 euro in ANPR - camera's geïnvesteerd. Met de investering van december 2016 is dit samen goed voor 6 camera's.


Er wordt de komende jaren 900.000 euro geïnvesteerd in wegen, voetpaden en fietspaden. Onder meer de voetpaden in de Hoevewijk worden aangepakt, ook de verkeersveiligheid in de Bavikhoofsestraat wordt onder de loep genomen.


De Sint-Pieterszaal krijgt een volwaardige backstageruimte, in de Kubox wordt geinvesteerd in belichting en akoestiek, het oud gemeentehuis krijgt nieuwe centrale verwarming, wijklokaal de Krekel op de Leiehoek wordt vernieuwd.


Er wordt een studie opgestart rond de herwaardering van de Stokerijmolen langs de Brugsesteenweg, in de hoop subsidies te krijgen voor een renovatie. (JME)

Lees meer