Het Gentse hof van beroep
Photo News Het Gentse hof van beroep

Ex-slager en kompaan krijgen zwaardere straffen in beroep voor cannabisplantage

Een 32-jarige slager uit Kortemark en een ex-gedetineerde hebben in beroep zwaardere straffen gekregen in het Gentse hof van beroep voor een cannabisplantage in Hooglede. Jan M. kreeg een celstraf van twee jaar en een boete van 6000 euro. Zijn kompaan Rik D. kreeg 3 jaar met uitstel en een boete van 6000 euro. "Ik ben vooral blij dat Jan schuldig bevonden werd", zegt D. "Hij heeft me allerhande zaakjes laten uitvoeren, ik ben alles kwijt door hem."

De ex-slager Jan M. werd vrijgesproken in eerste aanleg, zijn kompaan Rik D. kreeg 18 maanden met uitstel. Jan M. baatte met zijn echtgenote een slagerij in Kuurne uit. Toen bleek dat hij samen met een vriend cannabisplantages uitbaatte, betekende dat het einde van de slagerij. Hij werkt nog steeds in de vleessector. Zijn advocaat vraagt de vrijspraak voor M.: "Er is geen enkel bewijs tegen hem." Rik D. gaf zijn schuld toe, maar wil dat M. ook zijn verantwoordelijkheid neemt in deze zaak. De procureur-generaal volgt die gedachte en vorderde 3 jaar cel voor M. en 2 jaar voor D.  

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer