2 Brandweerlui blussen het papier in de loods, een bulldozer voert het naar buiten.
Vanderveken Brandweerlui blussen het papier in de loods, een bulldozer voert het naar buiten.

250 ton papier in brand in containerpark

De brandweerkorpsen van Mol en Geel zijn gisteren zowat de hele dag bezig geweest met het blussen van een brand in het containerpark van Meerhout. Daar had 250 ton papier en karton vuur gevat. Het containerpark bleef een hele dag dicht, maar kan vandaag de deuren weer openen.

Omstreeks 8.15 uur brak gisteren brand uit in het containerpark van Laakdal en Meerhout aan Kiezel in Meerhout. Toen enkele medewerkers bezig waren met het samenbrengen van het papier en karton van de huis-aan-huisophaling in een grote loods, vatte de voorraad vuur. Meteen is de brandweer opgeroepen. De aanwezige werknemers, acht personen, probeerden intussen om het vuur te blussen. "Het vuur was zeer lastig om te bestrijden", zei Koen Bollen van de Geelse brandweer. "Het gaat om 250 ton papier en karton dat ligt samengeperst in een grote loods, waar je zeer moeilijk bij kan. We hebben besloten om alles naar buiten te brengen, en daar alles uit te spreiden en te blussen."


Om alles sneller te laten verlopen is nog een bulldozer ingezet. Het containerpark kon gisteren door de brand niet opengaan. Vandaag, zaterdag, gaat de poort wel open.

2 Een brandweerman blust buiten nogmaals het papier.
Vanderveken Een brandweerman blust buiten nogmaals het papier.

Zonnepanelen

De precieze oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. "Op het moment van de feiten waren de medewerkers papier en karton aan het verwerken dat afkomstig was van containers uit Balen en Westerlo. Mogelijk is er daar iets tussen het papier beland dat er niet thuishoort. Dat kan bijvoorbeeld een elektrisch apparaat zijn, maar net zo goed een papier waar mazout mee opgekuist werd of iets anders dat al aan het smeulen was. Op zich is het niet zo abnormaal dat hier 250 ton papier en karton aanwezig is, we verwerken hier ongeveer 1.000 ton per week. De komende weken zullen andere vestigingen de verwerking van het papier en karton mee opvangen. Het dak van de loods is behoorlijk beschadigd en wellicht zijn ook de zonnepanelen niet meer bruikbaar."


De brand veroorzaakte heel wat rookontwikkeling. Gevaar voor de buurt was er niet. (BHR)

Lees meer