Afwerking Nieuwe Baan uitgesteld naar 31 augustus

De onderhoudswerken die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in augustus liet uitvoeren op de Nieuwe Baan in Laakdal zijn grotendeels afgerond. Enkel het aanbrengen van de nieuwe bestrijkingslaag op het stuk tussen de rotonde met de Borgtstraat (N141) en de E313 is door slecht weer uitgesteld. Dit zal nu gebeuren op donderdag 31 augustus.


Tijdens de uitvoering van de bestrijkingswerken geldtk eenrichtingsverkeer op de Nieuwe Baan richting de rotonde. Het verkeer richting de E313 wordt omgeleid via de Borgtstraat/Meerlaarstraat, Geelsebaan/Kiezel en de Biezenhoed/Vezemeer. De op- en afritten van het complex Geel-Oost (24) blijven steeds open. Fietsers worden in beide richtingen omgeleid via de Smissestraat/ Steenbergen, Langedijk/Oude Vorstseweg, Kerkhofweg en de Steenweg op Meerhout.


Tijdens de werken en ook in de week nadien geldt er tijdelijk een maximumsnelheid van 30 km/u op de Nieuwe Baan om steenslag te vermijden. De wegmarkeringen op het nieuwe wegdek worden ongeveer twee weken na afloop van de werken aangebracht. Bij regenweer of hoge luchtvochtigheid bestaat de kans dat de planning nogmaals gewijzigd wordt. (WDH)

Lees meer