Het Gentse hof van beroep.
Photo News Het Gentse hof van beroep.

Oplichterskoppel krijgt mildere straf in beroep: man liep al 68 veroordelingen op

Een man uit Laarne kreeg in het Gentse hof van beroep een jaar celstraf, een opslorping van vorige zaken, een bijkomende 40 maanden cel en een beroepsverbod van tien jaar voor oplichting voor duizenden euro’s. Samen met zijn partner kocht hij werkmateriaal met behulp van vervalste betalingsbewijzen. De man liep al 68 veroordelingen op, voor het parket was de maat vol.

Timothy D. en Debbie V. hanteerden altijd dezelfde werkwijze. Ze bewerkten screenshots van een overschrijving op de Belfius Mobile-app om zo hun slachtoffers te laten geloven dat overschrijvingen uitgevoerd werden.

Zo kochten ze op 10 juli 2015 32 velux-ramen voor maar liefst 7.200 euro. Met diezelfde truc kochten ze amper een week later voor 22.000 euro aan werkmateriaal. Hierna besloten ze zich te verschuilen in een hotel in Blankenberge, de minibar werd geplunderd en de rekening bleef onbetaald achter: 5.000 euro. Ook twee huurwagens werden door het koppel naar de vaantjes geholpen.

De 38-jarige man had al maar liefst 68 veroordelingen op zijn strafblad staan. “Dit is onwaarschijnlijk”, zei de procureur-generaal. “U bent een schoolvoorbeeld van de falende justitie en hardleersheid. De maat is vol, u hoort thuis in de gevangenis. Pas dan zijn we als maatschappij gerust”, aldus de procureur-generaal die minstens vijf jaar cel vorderde. Zijn vrouw riskeerde twee jaar cel met uitstel. Uiteindelijk kreeg het koppel een mildere straf, hij kreeg een jaar celstraf plus 40 maanden. Debby kwam er vanaf met de opschorting. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer