Dominique De Jonge en Goedele Uyttersprot bij het overgebleven materiaal voor het eetfestijn.
Foto De Rycke Dominique De Jonge en Goedele Uyttersprot bij het overgebleven materiaal voor het eetfestijn.

Aanhangwagen met materiaal voor eetfestijn gestolen

In Lebbeke hebben dieven de aanhangwagen van N-VA-voorzitter Dominique De Jonghe gestolen. Die was geladen met materiaal voor de spaghettizwier van de partij. Ondanks de opdoffer gaat het eetfestijn toch door. Het is niet de eerste keer dat er bij N-VA een aanhangwagen gestolen wordt.

De aanhangwagen van voorzitter Dominique De Jonghe stond in de nacht van donderdag op vrijdag geparkeerd op een privéparking in Wieze en werd daar ontvreemd. De schade loopt op tot meer dan 3.500 euro. "De grote aanhangwagen was amper één jaar oud", zegt De Jonghe. "Er lagen een partytent, hoge tafels en grote strandwimpels op."

Improviseren

Tijdens de voorbereidingen van de spaghettizwier, die vandaag plaatsvindt in zaal Ons Huis, was het dan ook improviseren geblazen. "Met de partytent en tafels wilden we een aperitiefhoek creëren in de zaal", legt Karel Uyttersprot uit. "We horen nu rond of we ergens een partytent kunnen gebruiken." De diefstal is een opdoffer, maar het eetfestijn gaat sowieso door. "We koppelen de spaghettizwier ook aan een goed doel. De tafels worden versierd met azalea's, die momenteel verkocht worden voor Kom Op tegen Kanker. Normaal gaat de opbrengst naar ons huis-aan-huisblad 't Wielebelleke."


Het is niet de eerste keer dat de politieke partij het slachtoffer wordt van een diefstal. Zo werd vorig jaar de aanhangwagen van N-VA-gemeenteraadslid André Seghers gestolen in de aanloop naar de verkiezingen. Op de aanhangwagen lag toen propagandamateriaal voor verkiezingskandidaten Goedele Uyttersprot en An Vervliet. "Al vermoeden we dat deze diefstal niet politiek gekleurd is. Op de buitenkant van de aanhangwagen stonden nergens verwijzingen naar onze partij", klinkt het.


Eigenaar Dominique De Jonghe legde klacht neer bij de politie. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. (DND)

Lees meer