Politierechter Peter D'Hondt.
Geert De Rycke Politierechter Peter D'Hondt.

Dronken fietser valt over gedumpte matras en krijgt geldboete in politierechtbank

Lebbekenaar Pieter W. is door politierechter Peter D'hondt veroordeeld tot een geldboete van 1.600 euro waarvan 1.400 euro met uitstel. De jongeman reed op 2 april 2018 naar huis nadat hij enkele pintjes had gedronken omdat zijn voetbalploeg uit Lebbeke had gewonnen.

Toen hij ‘s nachts met zijn fiets naar huis reed, viel hij op het fietspad over een gedumpte matras. De jongeman raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat hij onder invloed van alcohol was.

“Het is toch wel absurd dat hij zich nu voor de politierechtbank moet verantwoorden", aldus zijn advocaat. “Hij deed al de moeite om met zijn fiets te komen, en als die matras er niet lag, was hij waarschijnlijk zonder problemen thuisgeraakt", klinkt het. 

De man zelf was niet aanwezig, maar politierechter Peter D’hondt had begrip voor de situatie. “Volgende keer moet je hem misschien zeggen dat hij op de matras valt in plaats van er naast", aldus D'hondt. 

101 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Armand Wuyts

    Is geen vrederechter in een politierechtbank Marcus!

  • Wim Veirman

    dronken is dronken, of je nu met de fiets of met de auto bent. In dronken toestand ben je een gevaar op de weg voor jezelf en voor anderen. Alle omstandigheden er rond zoals de matras, het weer, verlichting doen niets ter zake aan het feit dat de man DRONKEN een voertuig bestuurde en daardoor dus een overtreding begin en dus een straf verdient.

Lees meer