De organisatoren van de Winterhappening tonen hun affiche.
Foto Geert De Rycke De organisatoren van de Winterhappening tonen hun affiche.

Verenigingen slaan handen in elkaar voor eerste Winterhappening

Het Kermiscomité Belleke Sinksen en de vzw De Lustige Geburen, twee verenigingen uit Denderbelle, slaan de handen in elkaar om samen een evenement te organiseren. Daarmee is de allereerste Winterhappening in Denderbelle een feit. Het gebeuren zal dit weekend plaatsvinden.

"We hebben een dubbele bedoeling met dit initiatief", zegt Marc Verberckmoes, namens de twee verenigingen. "In de eerste plaats willen wij het dorpsplein van Denderbelle in de kijker zetten. We vinden dat dit best een gezellige site is, met veel potentieel. Daarom mag er al eens vaker een evenement op plaatsvinden, dat mensen samenbrengt. Bovendien willen we de samenhorigheid benadrukken, niet alleen tussen de twee kermisverenigingen die het dorp rijk is, maar ook tussen de inwoners van Denderbelle. Hoe kan dat anders dan met een gezellig samenzijn."

Lokale bieren

De organisatoren zetten meteen ook de bieren van de lokale brouwerijen 't Kroontje en Egidius in de kijker. Ook het Sint-Maartensbier van jeugdvereniging KSA komt aan bod. "En we geven tal van verenigingen de nodige ruimte om uit te pakken met hapjes en drankjes", zegt Verberckmoes.


"Aan tapas, hamburgers, soep, glühwein en chocomelk zal er geen gebrek zijn. Tussendoor zorgt Bellecantorij met muziek en zang voor extra sfeer. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkasteel.


De Winterhappening vindt plaats op zaterdag 28 januari, vanaf 15 uur. Iedereen is welkom op het Dorp in Denderbelle. Naar aanleiding van het gebeuren wordt het Dorp, tussen Meerskant en de kerk, volledig verkeersvrij gemaakt. Er geldt ook een parkeerverbod. (DND)

Lees meer