Een dode reegeit en fazanthen werden aangetroffen in de gracht langs de Rijststraat.
Koen Moreau Een dode reegeit en fazanthen werden aangetroffen in de gracht langs de Rijststraat.

Dode reegeit en fazant gedumpt in gracht: stropers actief in Geelstervallei?

Het voorbije weekend vonden wandelaars in de gracht langs de Rijststraat in Lede een dode ree.

“Omdat die mensen dachten dat het dier nog leefde, werd de brandweer opgeroepen. Helaas was de reegeit al overleden”, weet Yvette Saerens van Natuurpunt. Opvallend is dat naast de reegeit ook een dode fazant werd aangetroffen. Een dubbele aanrijding lijkt dan ook uitgesloten. “We vermoeden dat de dieren met stroppen gevangen werden en klaar lagen om op te halen. We hebben dan ook klacht neergelegd bij de politie”, aldus Saerens.

Het natuurgebied Geelstervallei ingesloten tussen Lede, Impe, Erondegem en Sint-Lievens-Houtem wordt tegenwoordig geregeld geteisterd door mensen die het niet zo goed menen. Dit jaar werden al bijenkasten omgegooid waardoor duizenden bijen omkwamen, werden boompjes uitgerukt en wandelwegen vernield door quads.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer