Politierechter Mireille Schreurs.
Mozkito Politierechter Mireille Schreurs.

Jonge bestuurster moet theoretisch examen opnieuw afleggen na paniekreactie bij ongeval op gladde wegen

L.V., een 19-jarige bestuurster uit Lede stond terecht voor de politierechtbank in Aalst nadat ze op 3 maart van dit jaar met de wagen van haar mama tegen een geparkeerd voertuig aanreed. 

Het was die dag bijzonder glad en het had ook gesneeuwd. De studente was op weg naar haar weekendwerk in het zwembad van Aalst toen ze slipte en tegen de geparkeerde wagen botste. Het meisje stopte even verderop, merkte geen schade op aan haar wagen en ze had ook geen balpen mee om de gegevens op te schrijven, dus pleegde ze vluchtmisdrijf en reed ze verder naar het zwembad. “Het ging hier om een paniekreactie van mijn cliënt", aldus haar advocate. “Ze heeft nog maar een jaar haar rijbewijs en wist niet wat ze moest doen, daarom reed ze maar verder. Ze heeft nu absoluut haar les geleerd en zal dit nooit meer voorhebben”, klinkt het. 

Politierechter Mireille Schreurs kon niet begrijpen dat de beklaagde gewoon verder reed. “Als je een ongeval hebt bel je altijd de politie, maar je pleegt geen vluchtmisdrijf", klonk het. De vrouw kreeg een boete van 1.600 euro opgelegd, maar zal hiervan slechts 240 euro moeten betalen. Ze kreeg ook een rijverbod van vijftien dagen en zal haar theoretisch examen opnieuw moeten afleggen omdat ze nog maar een jaar haar rijbewijs had. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer