Madeleine Van Gheluwe is de enige 100-jarige in Ledegem.
VGGS Madeleine Van Gheluwe is de enige 100-jarige in Ledegem.

100 feestkaarsen voor Madeleine


De gemeente Ledegem zette Madeleine Van Gheluwe op donderdag 13 december uitgebreid in de bloemetjes. Ze was op die dag exact 100 jaar jong.

Madeleine komt uit een heel groot Ledegems gezin waar 16 kinderen werden geboren en 11 nog in leven zijn. Ze groeide op in de Stationsstraat en trouwde in 1940 met Jules Claeys. Madeleine en Jules zetten zelf met Erick, Rudy, Rika, José, Josiane en Beni (+) 6 kinderen op de wereld. Ze werkten beiden een tijd in ’t Fabriekske. Madeleine maakte erg graag schoon. Ze won ooit een netheidswedstrijd van de Bond van Grote en Jonge Gezinnen. Ze woonde tot voor 6 maand in bij haar dochter Rika in de Rodenbachlaan. Toen verhuisde ze naar Rustenhove. En uiteraard vroegen we naar het geheim van Madeleine om net als die andere 1859 Belgen op vandaag de kaap van 100 jaar te bereiken. “Met de glimlach naar het leven kijken!” was haar gevatte antwoord.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer