2 Centrumleidster Sabine Despiere met de taart en schepen Greta Vandeputte (CD&V/ VD) met een glunderende Gerard.
Geert Van Gheluwe Centrumleidster Sabine Despiere met de taart en schepen Greta Vandeputte (CD&V/ VD) met een glunderende Gerard.

Gerard (104) 2 dagen na verjaardag overleden

OUDSTE INWONER LEDEGEM WERD VRIJDAG NOG GEHULDIGD

De oudste inwoner van Ledegem Gerard Vandenbroucke, die vrijdag jongstleden 104 jaar werd, is zondagnamiddag in het Ledegemse woon- en zorgcentrum Rustenhove overleden. Hij voelde zich in de voormiddag niet goed en overleed er rond 16 uur.

"Het was op zijn minst gezegd een diepe schok die door me ging toen ik het slechte nieuws van het zo snelle overlijden van Gerard zondagavond vernam" vertelt schepen van feestelijkheden Greta Vandeputte (CD&V/VD).

2 Vrijdag beleefde Gerard Vandenbroucke nog een spetterend feest voor zijn verjaardag.
RV Vrijdag beleefde Gerard Vandenbroucke nog een spetterend feest voor zijn verjaardag.

Accordeonnamiddag

"Gerard was op de accordeonnamiddag vrijdag nog de ster van de namiddag. Hij was dan ook bijzonder blij met de komst van de burgemeester en mijn collega's schepenen en mezelf naar 'zijn' maandelijkse muzieknamiddag. Zoals altijd wilde hij wel eens met mij dansen, want dat was voor Gerard zijn lang leven, zei hij me altijd. Zaterdag was ik er ook bij toen zijn kleinzoon Jurgen met de drie dochters op bezoek kwamen bij pépé Gerard. Hij vertelde zoals altijd honderduit, terwijl we samen iets dronken in de cafetaria. Ik bezorgde hem jullie krant met de foto's van zijn feest en hij was er zo blij mee... Zondagmorgen voelde hij zich niet goed en dat verergerde zodanig dat de hulpdiensten werden opgeroepen. Het mocht echter niet meer baten en Gerard overleed in de namiddag". Gerard zelf was vrijdagnamiddag nog heel pienter toen we hem interviewden.


"Het gehoor en het zicht willen niet meer zo goed mee, maar het leven blijft nog altijd zo mooi", liet hij toen optekenen. Hij vertelde deze krant ook dat hij de vrouwen nog graag eens dicht tegen zijn gilet trok tijdens het dansen. Zijn ogen fonkelden. Daarnaast stond hij er op dat ik in de krant schreef dat hij nog dagelijks de misviering van de gepensioneerde pastoor Karel Leseck (90) in de kapel van het klooster bij Rustenhove bijwoonde.


"Samen met een paar nonnetjes ben ik zijn trouwste klant" lachte Gerard. "En zij komen mij steevast opzoeken als ik eens niet aanwezig ben. Schrijf maar dat ik dat zal blijven doen tot ik niet meer kan...".

Dynamisch

Ook voor de directeur bewonerszorg van Rustenhove Johan Demyttenaere komt het plotse overlijden van Gerard als een donderslag bij heldere hemel.


"Ik bleef me elke dag opnieuw verbazen over de energie die Gerard op zijn leeftijd nog uitstraalde. Hij ging zo graag op bezoek bij de medebewoners om verhalen van vroeger op te halen. En ook op onze activiteiten was hij een graag geziene gast . We zullen hem op zijn minst gezegd heel erg missen!", besluit Johan.

Lees meer