Gerard Vandenbroucke danst met schepen Greta Vandeputte op zijn 103de verjaardag.
Foto VGGS Gerard Vandenbroucke danst met schepen Greta Vandeputte op zijn 103de verjaardag.

Gerard danst op zijn 103de verjaardag

De oudste mannelijke inwoner van Ledegem Gerard Vandenbroucke heeft gisteren zijn 103de verjaardag gevierd in rusthuis Rustenhove. "Ik laat geen gelegenheid voorbijgaan zonder een dansje te placeren", glimlacht Gerard, terwijl hij met schepen Greta Vandeputte (CD&V/VD) een dansje doet, aangemoedigd door 'zijn' verpleegsters. "Dansen is voor mij mijn lang leven. Maandag was het hier carnaval en vrijdag ben ik weer present in De Kring op de maandelijkse accordeonnamiddag. Sinds mijn 100ste verjaardag mag ik er altijd gratis binnen", knipoogt hij.


Gerard, die geboren werd op 10 februari 1913 in Rollegem-Kapelle, is naar eigen zeggen van een sterk ras. "Mijn vader Petrus en mijn broer Omer werden 97, terwijl een nicht uit Bissegem in 2013 overleed op 104-jarige leeftijd. Ik ben goed op weg, hé."


Gerard was gehuwd met Madeleine Dussessoye en samen kregen ze één zoon Willy, die al overleden is. Gerard heeft ook nog een kleinzoon Jürgen, die in Grimbergen woont. "Het was deze winter wat moeilijker, maar ik kan nog altijd niet stilzitten. De ketting van mijn fiets heb ik al goed 'gesmoet' om straks weer te fietsen."


Burgemeester en parlementslid Bart Dochy (CD&V/VD) heeft Gerard Vandenbroucke ondertussen uitgenodigd om een dagje mee te gaan het Vlaams Parlement in Brussel. "Ik zal dat misschien doen, maar dan moet je beloven dat mijn favoriete minister Hildeke (Hilde Crevits, nvdr) er ook zal zijn", is Gerards gevatte reactie. (VGGS)

Lees meer