Medewerkster Liesbet D'hont en directeurs Patrick Cokelaere en Johan Demyttenaere nemen een kijkje in de kamer van bewoonster Madeleine Defieuw.
Foto VGGS Medewerkster Liesbet D'hont en directeurs Patrick Cokelaere en Johan Demyttenaere nemen een kijkje in de kamer van bewoonster Madeleine Defieuw.

Vernieuwd Rustenhove telt 137 kamers

Rusthuis Rustenhove in de Rollegemstraat heeft enkele ingrijpende verbouwingen achter de rug. Het vernieuwde complex telt nu 132 vaste kamers en vijf kamers voor kortverblijf.

"Het is inderdaad een werk van lange adem geworden", geven algemeen directeur Patrick Cokelaere, directeur bewonerszorg Johan Demyttenaere en stafmedewerkster Liesbet D'Hont toe. "Na 7,5 jaar werken in zes verschillende bouwfases, is de modernisering eindelijk volledig afgerond. We zijn in 2008, na vijftien jaar voorbereiding, gestart met de modernisering van ons rusthuis, dat toen al bijna veertig jaar oud was. Het omvangrijkste werk was zonder twijfel de bouw van de extra verdieping. Dankzij die derde verdieping is het aantal kamers gestegen van 94 naar 124. De voorbije maanden kreeg de afdeling Zonnebloem op de gelijkvloerse verdieping er een extra leefruimte bij, met nog eens acht kamers. We zijn dan ook bijzonder trots op het vernieuwde Rustenhove met zijn 137 kamers, waarvan vijf voor kortverblijf."


Marie-Madeleine Defieuw (91) is een van de bewoners op de nieuwe verdieping. "Ik heb een mooi uitzicht", glundert ze. Gisteren kwam minister Hilde Crevits (CD&V) het centrum officieel openen. Op 17 november volgt een bewonersfeest en op 28 november is er een opendeurdag voor het publiek. (VGGS)

Lees meer